fbpx

De noordoever van het IJ

De Werf: een gigantisch project met zes woonblokken, 543 – zeer diverse – woningen én commerciële ruimtes. Op de oude NDSM-werf. Een rauwe, stoere plek waar steeds meer hotspots komen. En waar je nu dus ook kunt wonen. Hoe gaaf! Hier worden wij blij van.

Van A tot Z? Geen probleem!

Fronttaal legde de focus op ‘lifestyle’, door een heldere, consequente beeldtaal met de nadruk op ‘stoer’ en een tikje ‘rauw’. Van begin tot eind, van A tot Z, van voorloopsite – nog geen paal in de grond – tot de door ons geregelde ‘street art’ in de entrees bij de oplevering. Wij schilderden in de communicatie een beeld van hoe het zou zijn om hier te wonen. En uiteindelijk ontwierpen we zelfs de huisnummers. Full-service. Zeiden we toch?

State of the art

En die street art was toch wel één van de hoogtepunten in dit project. Ieder woongebouw – er zijn er zes – heeft een eigen entree. En daar wilde Bouwinvest graag wat mee doen. Of wij een idee hadden. Dat kon natuurlijk maar één ding zijn: stoere street art. In samenwerking met Street Art Today (uiteraard gevestigd op de NDSM-werf zelf) zorgden we voor een uniek kunstwerk in iedere entreehal, gemaakt door bekende street artists. Ieder werk passend bij het gebouw, de naam en de uitstraling. State of the art – street art in dit geval.

Ieder gebouw werd vernoemd naar een schip. Schepen die uiteraard gebouwd zijn op de NDSM-werf. Met ieder een eigen verhaal. Die verhalen kwamen tot leven dankzij de Stichting NDSM-Herleeft: een groep bevlogen mensen die zich sterk maken om het imposante erfgoed van de NDSM te borgen. Daar werken wij natuurlijk graag aan mee. Zo herleeft de geschiedenis hier weer.

Meer weten over dit project?

Bel 010-4361956 of mail naar info@fronttaal.nl

Volgend project
Van der Marckhof